Boktor Bestrijden Handige Tips

Published Feb 23, 21
6 min read

Ongediertebestrijder - Haal Een Wespennest Nooit Zelf Weg!

Het is daarom belangrijk om direct actie te ondernemen zodra u vermoedt last te hebben van houtworm. De kosten van een preventieve of een curatieve houtwormbestrijding zijn altijd lager dan het vervangen van een complete dakconstructie.

Houtworm bestrijden kost gemiddeld tussen de 200 en de 650 euro per project. Meestal ben je zo’n 250 euro kwijt voor het bestrijden van houtworm. Houtworm bestrijden kost meestal minimaal 80 euro en maximaal 1. 300 euro. Houtwormen zijn larven die zich voeden door aan hout te knagen. Hierdoor kunnen ze het hout in je woning flink beschadigen en kun je ze het beste zo snel mogelijk bestrijden.

In dit artikel lees je alles over houtwormen en de kosten van houtworm bestrijden. Voor meer informatie kun je bellen naar 085-432 00 32. De prijzen van houtworm bestrijden verschillen op basis van het stadium van de plaag. Hoe meer hout aangetast is door de houtwormen, hoe meer er bestreden moet worden en hoe hoger de kosten dus zullen zijn.

Wespen Bestrijden Snel & EffectiefWespenbestrijder Handige Tips

Houten meubelstuk €80-100 Verdieping van woning €290-310 Hele tussenwoning €500-550 Hele hoekwoning €550-600 Hele twee-onder-één-kap woning €600-650 Hele vrijstaande woning €725-775 Landhuis of boerderij €1. 200-1 - Boktorbestrijding in uw regio?. 300 Houtworm is een vorm van ongedierte dat zich voedt door te vreten aan het hout in je woning. Dit kan een houten meubelstuk zijn, zoals een tafel of een kast, maar de houtworm kan ook je vloeren, muren of plafonds opvreten.

Zit er houtworm in een houten stoel die vrijwel nooit gebruikt wordt? Laat ook deze houtworm zo snel mogelijk verwijderen, want voor je het weet heeft de houtworm zich verspreid door je hele woning. Houtwormen beschadigen het hout flink, waardoor het gevaarlijk kan worden om dit hout te blijven gebruiken. Boktorbestrijding in uw regio?.

Bedwantsen Bestrijden Snel & Effectief

Ongediertebestrijding In Uw Regio?Ongediertebestrijder - Ongediertebestrijding

Een ongediertespecialist vind je via de MyGo Matchmaker. Houtwormen zijn insecten die in hout trekken en zich voeden met hout. Een houtwormkever kan vele eitjes leggen in het hout, die zich ontpoppen tot larven. Deze larven vreten gaatjes in het hout. Na drie tot vijf jaar ontpoppen de houtwormlarven zich tot kevers, die het hout een stuk sneller vernietigen dan larven.

Dit kunnen houten meubels zijn, maar ook vloeren, muren en plafonds. Gaatjes in muren, vloeren en plafonds kunnen de veiligheid van je woning aantasten (voor meer info). Daarom is het verstandig om de houtwormen zo snel mogelijk te bestrijden. Je kunt houtworm voorkomen door een laag verf, lak of olie op het hout aan te brengen - Boktorbestrijding in uw regio?.

Omdat houtworm van vochtig en beschimmeld hout houdt, is het ook belangrijk om je woning goed te ventileren. Zo blijft het hout mooi droog en gaat het niet schimmelen, zodat de houtworm niet wordt aangetrokken - Boktorbestrijding in uw regio?. De ongediertespecialist kan houtworm op drie manieren bestrijden. Meestal wordt gif gebruikt om houtworm effectief te bestrijden.

Heb je last van houtworm in een klein voorwerp? Dan kun je dit voorwerp in een plastic zak in de vriezer leggen. Boktorbestrijding in uw regio?. Ook kou kan namelijk houtworm doden. Heb je de houtworm al bestreden, maar keert het terug? Dan kan het zijn dat het ongedierte zich ook bij de buren schuilhoudt.

Daarom is het verstandig om houtworm samen met de buren te bestrijden, zodat je zeker weet dat het niet terug komt. Houtworm moet je dus zo snel mogelijk laten bestrijden omdat het het hout in je woning flink kan beschadigen, waardoor je woning minder veilig wordt. Je kunt houtworm laten bestrijden door een ongediertespecialist in te schakelen via de MyGo Matchmaker.

Wespenbestrijding Snel & Effectief

Ongediertebestrijder Nodig?Wespen Bestrijden In Uw Regio?

Je kunt direct een afspraak maken met een geschikte specialist, maar je kunt ook eerst offertes aanvragen bij meerdere vakmensen. Zo kun je de voordeligste specialist uitkiezen én weet je van tevoren al zeker hoeveel de klus gaat kosten. Voor meer informatie over de Matchmaker kun je bellen naar 085-432 00 32.

Eén van de hardnekkigste soorten ongedierte waar jij mee te maken kunt krijgen is houtworm. Dit ongedierte houdt zich doorgaans schuil in houten objecten (Boktorbestrijding in uw regio?). Hierdoor is het betrekkelijk lastig om te starten met houtworm bestrijden. Het komt vaak genoeg voor dat mensen laat kiezen voor houtworm bestrijden. Hierin schuilt ook direct het grootste gevaar van deze houtworm.

Nu ben jij ongetwijfeld benieuwd hoe je deze houtworm herkent, hoe aan houtworm bestrijden doen en hoe jij kunt voorkomen dat deze houtworm in jouw woning opduikt. In onderstaande tekst lees jij alles over dit hardnekkige houtworm en leer je houtworm bestrijden effectiever te doen. Wanneer we spreken over houtworm, bedoelen we van die kleine beestjes die ons hout aantasten.

Houtworm is namelijk niets meer dan een verzamelnaam voor alle beestjes die zich tegoed doen aan ons hout. Doordat het houtworm zich in het hout bevindt, is het maar wat lastig aan houtworm bestrijden te doen. Hieronder geven wij je een aantal herkenningspunten, zodat je tijdig start met houtworm bestrijden - Boktorbestrijding in uw regio?.

Wespen Bestrijden In Uw Regio?Houtwormbestrijding Met Spoed Nodig?

Door het geknaag komt er natuurlijk ook zaagsel vrij. Bij het voortbewegen neemt het houtworm dit mee. Indien ze vervolgens een opening creëert aan de rand van het hout, valt het zaagsel eruit. Dit blijft vaak als een hoopje op de grond liggen. Zie jij meerdere hoopjes zaagsel in of rond houten balken of voorwerpen? Dan is de kans groot dat deze houtworm aanwezig is om te bestrijden.

Boktor Bestrijden In Uw Regio?

Het kan zijn dat zij op een gegeven moment de rand van een voorwerp bereiken. In dat geval ontstaat er natuurlijk een kleine opening. Dit is ook het geval wanneer deze kever volgroeid is. Zodra het houtworm op het punt staat zich te ontwikkelen tot kever, maakt hij een opening aan de oppervlakte om uit te vliegen (Boktorbestrijding in uw regio?).

Zodra een houtworm volgroeid is, wordt het een kever. Wanneer dit het geval is, verlaat het houtworm het hout. Het ongedierte keert vervolgens ook niet meer terug in het hout. Althans, niet om verder te eten. De kevers leggen alleen hun eitjes er nog in. Zie jij plots veel kevers rondom houten voorwerpen? Dan kan dit duiden op houtworm plaag om te bestrijden.

Het kan zo af en toe echter voorkomen dat de houtworm hun kop uit het hout steken. Houtworm bestrijden is dan op zijn plaats zodra je de houtworm herkent (Boktorbestrijding in uw regio?). Hoe je ze herkent? De larven hebben vaak een bruine kop met een wit lichaam. Zodra je van deze houtworm ziet, doe je er goed aan direct over te gaan tot houtworm bestrijden.

Zoals bij de bestrijding van de houtworm wordt ook bij de boktor een oppervlaktebehandeling uitgevoerd. Tevens worden de boorgangen van de boktor opengehakt en wordt het boormeel verwijderd. Als de openingen vrij zijn kan er een injectie met bestrijdingsmiddel worden ingespoten. De bonte knaagkever komt soms tot diep in het hout.Net zoals bij de bestrijding van de houtworm en de boktor zal ook hier een oppervlaktebehandeling uitgevoerd worden. Mocht het hout al te erg aangetast zijn, verliest het hout zijn draagkracht. Wij zorgen ervoor dat dit hout verstevigd wordt. In Nederland zijn er verschillende soorten houtborende insecten actief. De drie belangrijkste zijn: de houtworm, de boktor en de bonte knaagkever (Boktorbestrijding in uw regio?).

More from Mierenbestrijding

Navigation

Home

Latest Posts

Boktor Bestrijden Handige Tips

Published Feb 23, 21
6 min read

Ongediertebestrijding

Published Feb 18, 21
6 min read

Ongedierte Bestrijden

Published Feb 18, 21
6 min read